Nyhet – risifrutti smoothie smakar sött utan sött!

Risirutti är ett klassiskt mellanmål som började säljas 1992 (mannafrutti 1995) och som idag är ett eget litet märke efter att ha varit en del av syltmärket BOB. Dagligen äts det så många som 1,3 risifrutti per sekund – allt enligt tillförlitliga och alltid lika välinformerade Wikipedia.

Och nu när nyheter har ploppat upp överallt på hyllorna kände även risifruttikonsernen pressen på sig att vara lite nytänkande och kreativa. Förutom att ha börjat med säsongsbetonade smaker (som somriga pärondrömeller vinterns kardemummasmakande vintermums) har de nu också släppt två sorters risifrutti helt nyligen med” sylt” gjord utan varken smaktillsatser eller socker/sötningsmedel – risifrutti smoothie.

Jag applåderar detta nytänkande! Vem behöver egentligen äta sockerstinn sylt till sin vaniljgröt när fäska bär och frukter redan är tillräckligt söta alldeles av sig själva? Nu är ju i och för sig själva gröten inte riktigt lika väl sammansatt så några aromämnen kommer man inte ifrån – men det är ett steg på vägen!

Än så länge finns risifrutti smoothie i två smaker – hallon/blåbär och mango/passion (den senare är jag väldigt intresserad av!) men om den blir populär är de säkert inte sena med att utvidga sortimentet.

Just nu står båda sorterna och väntar på mig i kylskåpet – de såldes för 8 kronor styck på vårt maxi till skillnad mot vanliga risifruttis superbilliga 7.95 kronor – och så fort jag fått tillfälle att smaka dem får vi se om de lever upp till sin fulla potential 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s