10 ingredienser = 1 tomatsoppslasagne!

Kommer ni ihåg tomatsoppan i förra inlägget? Eftersom receptet är för sex personer och jag bara hade tre stycken munnar att mätta blev det som förväntat ett par dl över. Vad gör man med en låda tomatsoppa om man inte vill äta den med sked en gång till?

Svar: Lasagne!

Tro det eller ej, men bilden ovan visar PRECIS allt du behöver för att göra en lasagne som är smakrik, helt vegetarisk (YAY!) och som återanvänder tomatsoppan på ett helt nytt sätt. Självklart går det lika bra med en vanlig tomatsås om man inte har rester över sedan gårdagen av någon anledning (jag vet, vem åt INTE tomatsoppa igår?!).

Receptet räcker till 4 personer och allt som behövs är tio ingredienser! Så på riktigt – återvinning behöver inte vara tråkigt! 😉

***

Tomatsoppslasagne

1 aubergine
1 zucchini
salt
peppar
3 klyftor vitlök
olivolja (rikligt!)
ca 9 lasagneplattor (jag använde fullkorn)
philadelphiaost (med eller utan smak – jag använde vitlök och örter)
tomatsoppa (eller tomatsås)
riven ost

Har du räknat? 10 ingredienser, inklusive salt och peppar. Det är allt!

Då börjar vi!

Skiva auberginen, salta och låt stå ett tag. Torka bort vätskan som bildas.

Skiva zucchinin. Hacka vitlöken.

Fräs auberginen på hög värme i olivolja (använd rikligt med olja, de suger åt sig en del) i omgångar. Låt lite vitlökshack steka med varje omgång. Lägg de färdiga på en tallrik och ställ åt sidan.

Fräs zucchinin på samma sätt.

Tag fram en form (tre plattor bör täcka bottnen ungefär) och börja med att hälla i lite tomatsoppa.

Lägg i första lagret med lasagneplattor så de täcker bottnen någorlunda.

Häll i soppa igen, lägg sedan på ett lager med aubergineskivor och zucchiniskivor efter eget behag.

Klicka på hälften av philadelphiaosten och strö över lite riven ost om du vill.

Upprepa en gång till.

Avsluta med ett sista lager lasagneplattor, den sista tomatsoppan och riven ost.

Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 40 minuter – känn efter så pastan är genomkokt innan du tar ut den. Om den ser färdig ut på ytan tidigt, lägg över ett aluminiumfolietäcke.

Tag ut, låt svalna ett par minuter och servera – gärna med rivna morötter!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s