grillkväll med Apetina grill cheese och ugnsrostad potatissallad

 

Vi är inte en storgrillande familj. Det blir ett sådant projekt här, varje gång vi funderar på att ta fram grillen, och vi har alla helt olika resonemang om vad som är obligatoriskt på ett sommarbord, allt ifrån mina vegetariska alternativ till min pappas fläskkotletter (med RÄTT grillolja såklart) och min mammas fiskbitar. Igår var ett av de där lite mer sällsynta tillfällena då allt klaffade. En grillafton behöver ju inte vara så komplicerad, det blir ju vad man gör det till!

***

Då mina föräldrar valde att grilla sitt kött och sin fisk fick jag min vilja igenom och provade på Apetinas nyhet – Apetina grill cheese.

 

 

 

Fördelen framför vanlig halloumi anser jag vara formen på osten, fyrkanterna är lättare att handskas med än den tjocka bit ost man ofta får i en halloumiförpackning. Smaken är aningen skarpare vid jämförelse, så skillnad är det, men endast en liten en.

***

 

En ugnsrostad potatissallad är ett trevligt sällskap till grillen och går snabbt att göra om man har tillgång till en ugn. Det är inte alltid man är sugen på ett kallrört alternativ heller, som potatissallad oftast är.

Till denna ugnsrostade version behöver du

färskpotatis
morötter
rödlök
flingsalt
1 vitlöksklyfta
ca 40 gram smör
färska rädisor

Mängderna är lite godtyckliga, känn dig för!

Sätt ugnen på 225 grader.

Skrubba färskpotatisen, skölj och dela på mitten (om det behövs), skala morötterna och dela i jämnstora bitar. Lägg ut allt på en bakplåtspappersklädd plåt. Klyfta rödlöken och sprid den över, toppa det hela med flingsalt.

Smält smöret och pressa i vitlöksklyftan. Häll blandningen över potatisblandningen på plåten. Ställ in i ugnen i ca 25 minuter.

När runt 7 minuter eller så återstår, lägg de sköljda och eventuellt delade rädisorna på plåten. Låt rosta med de sista minutrarna.

Tag ut, lägg upp och servera!

 

 

En sommarsallad måste man ju också ha! Mamma fixade ihop en med bland annat rödlök, persika och jordgubbe.

Majs måste man ju också äta grillad då och då, det är så fantastiskt gott och kräver inte mer än lite salt och olja (eller smör)!

 

 

Den ugnsrostade potatissalladen och en väl grillad grill cheesebit ser ut så här på tallrik. Och en lök, för att vi kunde 😉

***

Vad brukar ni lägga på grillen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s