Fina awards (awarder?), en påminnelse och en nyhet till

Vet ni, något historiskt har hänt! Kärlek på tallrik har nu fått – inte bara en utan – TVÅ awarder av två fina människor därute, och jag tänkte därför ägna ett inlägg till dem för att se vad det egentligen innebär att få en award. Titta bara!

Från I love fruktsallad har den här slunkit in här på sidan:

Och från Iamsan har den här fina fått komma hit:

En del av mig känner att dessa kanske inte riktigt hör hemma på min blogg – men om jag bakar in dem lite i ett inlägg så här känns det ganska okej i alla fall 😉 Dock är jag en tråkmåns och skickar inte vidare dem till någon, jag tipsar gärna istället om några fina bloggar men jag vet inte hur mycket ni andra uppskattar det är med ”kedjebrev” av olika slag. Om ni tycker de är trevliga kan ni ju hojta till, så kan jag skicka vidare awards om jag nu skulle få några fler i framtiden!

Till den sista awarden hörde fem frågor, här kommer svaren:

  1. När ingen ser eller hör mig: Intervjuar jag mig själv. Om allt och ingenting, om hur dagen varit, om vad den senaste läxboken jag läste handlade om, om hur min bakgrund format mig… Om allt som surrar i huvudet på mig just då. Jag har kommit underfund med att jag ofta måste säga mina tankar högt för att få dem att tystna lite ibland när det är mycket på gång. Att ingen hör har väl egentligen ingen större betydelse?
  2. Jag går aldrig hemifrån utan: Tuggummi i massor – jag är seriöst beroende och hatar att bara ha ett tuggummi kvar i paketet. Helst ska jag ha ett öppnat och ett oöppnat i fickan eller väskan – så vet jag att jag har så det räcker under dagen i alla fall… Bajspåsar och hundgodis brukar också alltid följa med, av någon anledning.
  3. Min blogg heter som den gör för att: för att jag kände på en gång att det var en mitt i prickförklaring till vad det är jag vill förmedla med den; med det jag skriver och med det jag fotar. Först och främst ÄR ju det här en matblogg. Eller ja, en mat- och bakblogg kanske, med lite inslag av drickbart hit och dit och smaktest här och där. Men det är inte en livsstilsblogg, och fokus ligger inte på modet just nu eller dagens gymbesök (även om jag säkerligen skulle skryta om ett sådant om det någon gång hände att jag masade mig iväg på ett!). Min kärlek till mat gör att den här sidan finns till, och kärlek är inte värt mycket om man inte delar med sig av den man har, på ett eller annat sätt. Detta är mitt sätt att dela med mig, och ofta görs det från en tallrik.
  4. Om jag vågade skulle jag: prova på det där med att skriva en bok – en bok om mitt liv kanske? En  ”gör inte som jag gjorde men lär dig av mina misstag”bok. En ”Jag vet att jag inte skulle vara samma person om jag inte gått igenom det men det var ändå ett helvete”bok. En ”att bli stark i sig själv är inte omöjligt men det är sjukt jobbigt”bok. Kort och gott – en självbiografi. Men vet du; jag har vågat rätt mycket genom livet, och jag ångrar ingenting ❤
  5. Om 10 år kommer jag: Leva. Andas. Må bra. Allt därtill är bara plus i kanten.
Med det sagt så ger jag er nu lite länktips; de här fina bloggarna kan ni gärna besöka någon dag när ni har mycket tid – det krävs för att hinna gå igenom alla underbara inlägg 😉
Jag är ett stort fan av lilla matderivén där du kan hitta alla möjliga, oftast vegetariska (fisk någon gång då och då) recept som är innovativa, vackra och alltid otroligt goda! Jag tror hon har min smak nedpräntad på papper, Ann-Louse, för allt gott ser hon till att laga mat av, och jag blir lika sugen varje gång hon postar någonting nytt!
Matarkivet är en blogg som drivs av fina Hanna borta i London – men på svenska och på världens mysigaste sätt. Hon är inte vegetarian men gör massa härligt i alla fall, så ta en titt, även om du inte äter kött!
Ja, och så måste jag ju nämna Hovkonditorn, som är ända borta i Singapore och lagar mat som alltid är fräsch och spännande – och lätt kan lagas till här hemma också om man är sugen! Recepten är på engelska och svenska och liksom jag  varvar hon med både bakverk och maträtter. Ni skulle varit med under hennes oreovecka ❤
Tant russins bak luktar bäst har jag hört, och om hennes blogg är beviset så tror jag på det helt och fullt! Inspiration till allt möjligt gott och blandat, och så lite Polka dans då och då. Kan det bli bättre?
Och för att blanda upp det lite och inte bara skicka er till mina matbloggsjämlikar (ni får ju inte byta bort mig mot någon annan!) så tycker jag att ni kan besöka Hallonsemla! Det är också en sjukt inspirerande blogg av finaste Rebeccan jag vet, som bjuder på allt från bästa loppisfynden till (surprise, surprise) mattips och snygga klädval.
Jag skulle kunna fortsätta i all evighet, men stoppar här. Alla som känner sig bortglömda – misströsta inte, ni kommer säkert nämnas i ett inlägg alldeles snart ❤
***

Sedan tänkte jag bara ge er en påminnelse om att det nu går att rösta fram vinnarna av matbloggspriset!

Det finns en kategori för matbloggar och en för bak – vilket kan vara klurigt när man bloggar om båda som många av oss gör, man får köra på känsla helt enkelt!

Jag säger absolut inte att ni måste rösta på mig. Det är liksom inte riktigt upp till mig om ni tycker att min blogg är tillräckligt bra eller inte. Men har du en favoritblogg därute som du känner behöver lite uppskattning så är det bara att trycka sig in HÄR och rösta på! Röstningen stänger vid 00.00 den 6/11.

***

Och så till sist: Jag fick tips om ännu en nyhet som kommit ut i affärerna nu i väntan på jul och tomtetider – nämligen Juleskum med polkasmak!

bildkälla

Juleskum är ju en sorts godis som många förknippar julen med — inga skumtomtar – ingen jul. Dock lockar originalsmaken mig mycket mer än polka – jag kan inte riktigt få ihop den söta smaken av juleskum med polkans mintiga inslag. Nej, inget för mig, men prova den gärna och hör av dig med vad du tycker!

Annonser

42 thoughts on “Fina awards (awarder?), en påminnelse och en nyhet till

  1. Ja, Chokladfestivalen är ett måste!!

    Och, de dulce de leche fyllda fyrfaldiga chokladcupcakesen i förra inlägget, OMG! Så gott! Perfekt också när man har en snutt underbar dulce de leche över..

  2. Vad fint att få läsa om dig och lära känna dig lite bättre! Finaste Alexandra, blir så himla glad. Du är så himla snäll, du är världsbäst på att sprida glädje. Tusen, tusen tack ❤

  3. Stort tack för länken! och fina ord! Du är en sådan glädjespridare. Och grattis till awardsen 😀
    Jag skulle nog också vilja våga skriva en bok… en kokbok kanske, med inslag av… hmmm… mig själv.

  4. Åh, så kul att du omnämnt mig i din blogg! Och jag tycker precis som föregående talare, att du är så fin och ger sådan glädje – en av anledningarna till att jag gav just dig en award. Tycker din blogg är så mysig! 🙂 kramar

  5. svar: tacktack!
    Tycker om din blogg himla mycket, och fastän jag är rätt dålig på att baka/laga mat så är din blogg en av de jag går in på flera gånger per dag.

  6. Såg att matbutiken jag brukar handla i precis plockat fram Juleskum, de vanliga och sålde 2 för 15:- eller liknande… Men hmm… kanske lite väl tidigt tycker jag, även fast jag älskar julen och dessa skumtomtar 😉

  7. Åh tack så mycket, tycker så väldigt mycket om att läsa <3! Detsamma får jag passa på att säga blev nu väldigt sugen på att baka choklad muffins. (:

  8. Hahaha jag går alltid upp så tidigt när det vankas tenta. Jag får helt enkelt inget gjort på eftermiddagen så då är det ett måste. Och jag gillar att slippa ha saker att göra på eftermiddagen/kvällen. Då vill jag ju göra saker som är kul 😉 hehe.
    Haha nästan inte, men kan vara gött att ta en mental paus och bara stirra på någon snygging. Slippa tänka så mycket och bara låta ögonen njuta 😉

    Tack! 🙂 Är taget från serien Buffy och vampyrerna, som jag varit besatt av i flera år 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s