Om mig

Så vem är det som skriver?

Alexandra heter jag, 24 år fyllda och en bråkdel av dem levda. Sedan 2011 är jag socionomstudent på Linnéuniversitetet, där jag också bor och umgås, äter och bloggar. Trivs i allmänhet.

Jag har alltid älskat att skriva, jag tar kort på allt som rör sig (utan att för den skull vara bra på det) och jag har ett relativt nyfunnet brinnande matintresse. Så varför inte kombinera allt detta i en och samma blogg?

Min bakgrund är inte den ljusaste, jag havererade totalt och levde ett tag på absolut sparlåga. Mat stressade mig, plågade mig. Där fanns inget utom hat. För att bearbeta dessa känslor vände jag på tankarna. Istället för att vägra älska mat, vägrar jag nu att hata, att undvika. Istället resonerar jag som så; om jag nu måste äta, och det varje dag, varför inte tycka om det också?

Så det gör jag. Jag äter för att jag måste, för att jag vill, för att jag behöver, för att jag TYCKER om det. Men det är inte ALLT jag gör.

Språk är en stor del av mitt liv. Både i det jag studerar och utanför. Ett par år bodde jag i USA, därför att jag trivdes i kulturen och den varma vänligheten. Jag har precis avslutat ett år av franskastudier på universitetet här och hoppas att det blir fler möjligheter till både engelska och franska förehavanden i framtiden.

Film är fantastiskt. TV-serier följer jag slaviskt och mer än gärna (fast helt på DVD så jag slipper vänta en vecka mellan varje avsnitt!). Teater ser jag alldeles för lite av, men det är absolut lika intressant. Jag har en hund som jag älskar och jag har vänner och familj som betyder oerhört mycket.

Och så har jag då matintresset. Det delar jag med mig av här. Jag har ingen utbildning och inte heller någon direkt erfarenhet, men jag lär mig hela tiden, genom er, genom bloggar, genom att testa mig fram.

Det här är en fortsättning på matbloggen jag startade i februari 2011. Den första använde jag en annan plattform till, som nu lagt ner. Adressen var:
http://daedalsmat.sajto.se 

Min förra blogg finns att tillgå om min bakgrund intresserar, komplett med ätstörningar och depression. En varning vill jag utdela – den är väldigt utlämnande. Jag uppdaterar inte längre men jag har den kvar.
http://glas-flickan.blogspot.com/

Dessutom så finns jag på Dayviews – det som fram tills alldeles nyligen var bilddagboken. Där finns inte bara matbilder, men också resten av mitt liv. Bilder på mig, min familj, mina vänner, allt som jag känner är värt att dokumentera. Kika gärna in.
http://dayviews.com/daedal/

Frågetecken? Jag rätar ut dem om jag kan. Skriv en rad eller två, det gör mig alltid lika glad.

Ta hand om er ❤
//Alexandra

5 tankar om “Om mig

 1. Du har nästan identisk smak som mig, jag vill prova på allt här för det verkar så otroligt gott. Samma res- och språkintresse verkar vi också ha. Har läst kinesiska i Beijing 2008. Vad avundsjuk jag blir av att du har bott i USA. Var i sydöstra USA i våras och älskade allt (utom tornadorna som jag kom väldigt nära inpå).
  Dessutom verkar det som att vi har gått (går) igenom samma ”matproblem”. Jag lusläste lite i din gamla blogg och jag har levt i nästan samma helvete sen 2005. Det känns peppande att läsa din presentation och se att det går bättre för dig nu, även om du kanske som mig har en del svackor i vardagen. Här kommer jag att gå in dagligen och bli inspirerad.
  Keep it up!

  Kram Sofia

  • Nej, vad roligt att du hittade hit! Vad häftigt att du läst kinesiska, det skulle jag absolut kunna tänka mig! Jag var sååå nära att åka till Japan för några år sedan, är fortfarande sugen på det, jag har läst lite japanska men långt ifrån mycket. Ja, USA var fantastiskt, även om tornados kan vara läskiga. Vi tränade mycket på hur man skulle göra om en tornado kom (tänk brandövningar fast tornados istället) men lyckligtvis träfffade aldrig jag på någon särskligt stark sådan. Dock bodde jag i Michigan, som inte är så olycksbenäget – peppar, peppar.
   Det är verkligen ett helvete och jag beklagar att du känner igen dig, ingen ska behöva leva så. Jag mår bättre än jag någonsin gjort idag och älskar livet, med allt vad det innebär. Jag hoppas verkligen att du också gör det, eller i alla fall är på väg ditåt – det är värt ALLT ❤
   Igen, vad otroligt roligt att du hittade till mig, jag blir så glad ❤

 2. Men vad roligt!!! Här är en blogg jag garanterat kommer följa! 🙂 Jag började också läsa på Linné 2011, fast inte socionom utan förskollärare, så jag befinner mig en del på Storken jag med! 🙂 Kanske man träffar dig någon gång?
  Kram
  // Mor Natalia

 3. Hej! Jag har en förfrågan jag skulle vilja mejla till dig. Det gäller en rolig undersökning om bak- och matlagningsmaskiner där man får chans att påverka designen av en ny serie köksmaskiner och så får man betalt för att vara med som tack för att man tar sig tid. Du kan mejla mig på jenny@augur.se så svarar jag! Hör av dig så snart som möjligt om du är intresserad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s