För ett par dagar sedan upptäckte jag en riktigt spännande tävling som var på gång inne på Mitt skafferi. Uppgiften var att ta det här receptet på italienska köttbullar i tomatsås och göra om det till sitt eget, för en chans att vinna ett stort paket från Mutti – klart jag ville vara med! Nu när det äntligen lugnat ner sig lite runt mig, sista tentan för terminen är nu skriven och det är officiellt sommarlov för min del, så hittade jag också tiden till att experimentera fram ett recept med en egen twist att delta med i tävlingen!
Inte helt otippat kanske, men jag valde att hålla mitt recept vegetariskt genom att byta ut köttbullarna mot en variant gjord på kidneybönor. Blandade med ricottaost blir de en fin kombination till tomatsåsen som jag behöll som den var (dock bytte jag ut det röda vinet mot grönsaksbuljong – mest för att jag inte hade något rött vin hemma). Till bollarna serverade jag istället för vanlig pasta ett grönare alternativ i form av zucchiniremsor frästa i lite vitlök; det går absolut att byta ut detta mot valfri form av pasta om det tilltalar mer, det är helt upp till dig!
OBS: Jag gjorde bara hälften av tomatsåsen i originalreceptet – det är därför mina mått ser lite annorlunda ut.
***
Kidneybollar med ricotta, tomatsås och vitlöksfräst zucchinipasta
Ingredienser:
(4 portioner)
1/2 grönsaksbuljongstärning
Kidneybollar med ricotta
1/2 gul lök
1 burk kidneybönor (ca 400 gram/230 gram avsköljda bönor)
1/2 dl ricottaost (ev. lite mer till servering)
ca 3/4 dl osötat ströbröd
Hackad basilika
*
1-2 vitlökskyftor, hackade
2 stora zucchinis
olja att steka i
Vilket spännande recept!
Fortsatt trevlig helg till dig:-)
Tack så mycket, och detsamma!
Ser mycket gott ut och hälsosamt!
Tack, vad fin du är som alltid tar en titt inne hos mig ❤
Så mumsigt, vi gjorde något liknande med zucchini igår och det är ju så otroligt gott att fräsa det med lite vitlök och ha på lite flingsalt 😀
sv: Hihi ja chokladbitar i är nästan ett måste i chokladmuffins!
Oh, ja, jag håller med, verkligen ett av de bästa sätten att njuta av zucchini på 🙂
Vad gott det ser ut!! Tänkte bara säga att jag precis upptäckt din blogg och nu har jag kollat runt en del och allting ser verkligen jättegott ut. Tycker din blogg verkar jättehärlig 🙂 jag har precis själv startat upp en vegetarisk/lite vegansk blogg också, behövs fler sådana bland alla matbloggar! ha det bra, kram.
Vad roligt att höra att du hittar något som du gillar! Hoppas du inte tittade för långt bak bara, skäms lite för kvalitén på några av mina äldsta inlägg… 😉 Och visst behövs det vegobloggar, ska genast ta mig en titt på din! 😀
Ser ju jättegott ut! Det där ska jag nog göra sen:)
Åh, vad kul att du tycker det, hoppas du gillar det ❤
Attans att jag inte hittat den här tävlingen tidigare, jag älskar ju Muttis produkter!! Men, men då hejar jag på dig i stället och hoppas du vinner, dina kidneybollar ser jättegoda ut!!
Du har fortfarande ett par timmar på dig, du hinner skicka in ett bidrag än 😉 Fast jag vågar nog inte ha dig som motståndare, du skulle sopa mattan med mig 😉 Tack snälla, jag håller tummarna jag med!
Låter väldigt gott! Mycket godare, än vanliga köttbullar! Lycka till! 🙂
Har du bytat bild längst upp? Den där tårtan ser mumsig ut…. 🙂
Tack så mycket, vad roligt att du tycker det! Jag hade lite olika bilder som skiftade förut, men jag ville ta bort ett par och till slut valde jag att bara ha en enda – vi får se om det ändras igen 🙂 Tack!
Låter verkligen gott, då får jag hålla tummarna att du vinner tävlingen!
Hur gick tentan? Skönt med sommarlov nu förstår jag?
Tack snälla du, vi får se hur det går! Tentan gick bra, tror jag. Hoppas jag, får jag väl säga. Jag gjorde så gott jag kunde, så nu väntar jag spänt på resultatet (vilket tyvärr kommer ta ett par veckor… Oooh denna väntan…) Visst är det skönt med sommarlov! Jag har äntligen tid för mig själv, för hunden, för bloggen och för mina älskade böcker som jag inte hunnit läsa många av under terminens gång. Dock börjar jag sommarjobba om två veckor, så jag får njuta så länge det varar 😀
Mmmm, vad gott! Älskar kidneybönor. Snyggt fotat och upplagt också!
Åh, tycker du? Tack snälla! Jag är inte jättebra på det där med foto än, men jag jobbar på det 🙂 Vad glad jag blev nu!
Zucchinipasta var länge sedan vi åt i det röda köket, har nog bara hänt en endaste gång vid närmare eftertanke. Måste testa igen för attf friska upp minnet!
Åh, det tycker jag, jag tror det passar er 😀
Ps. Söta du, jag gav dig en liten utmaning på min sida, om du har tid och lust! Kram!
yay, vad kul! Ska genast kika in 😀
Lycka till i tävlingen, ditt recept låter jättesmarrigt! Min pojkvän är vegetarian och det skulle vara kul att laga detta åt honom nångång! (själv är han väl inte så jätteäventyrlig i köket…) ^^
Tack så mycket 😀 Det vore ju jättefint av dig att laga något till honom – så kan han bjuda dig på något smarrigt sedan 😉
Men vilket spännande recept
Tack, fina du!
Lycka till i tävlingen. Jag har också tävlat men med ”vanliga” köttbullar med citron och oregano. Vi är uppenbarligen inte vegetarianer, men jag försöker inför vegetarisk vardag och ”spara” köttet till helgen. Kanske ska ta och testa dessa ”bullar”. Barnen gillar bönor så det borde funka:)
Vad roligt att barnen gillar bönor – det är ju inte alltid det är det första som går ner 😉 Det låter gott med citron i köttbullarna, får kanske prova att göra en vegetarisk variant av det också, tack för tipset 🙂
Tack för dina fina kommentarer! Och ja, jag håller med dig. Vissa hopplösa dagar kan det kännas som att man är den enda i den här världen som har den inställningen att inte äta kött, men då är det ju tur att det finns en massa bra veg.bloggar man kan kika in i.
Och det där med ”smördegen” haha jaa, jag brukar köra lite man tager vad man haver. Jag ville göra sådana veganska snurror men vi hade ingen smördeg hemma, och absolut ingen vegetabilisk, så då tänkte jag att det värsta som kan hända är att jag misslyckas. Men det tycker jag inte att jag gjorde faktiskt, det kanske inte riktigt är som vanlig smördeg, men jag måste ändå säga att det funkade väldigt bra. Kram!
Det är SÅ sant; det värsta som kan hända är ju inte värre än att man får hitta på något annat – så att experimentera är ju inga svårigheter 🙂 Bara kul! Det såg väldigt gott ut i alla fall, så jag kan tänka mig att det fungerade bra 😀
Grattis Alexandra, du vann 🙂 Jag gillar verkligen att du gjorde ett vegetariskt alternativ och t.o.m. bytte ut pastan. Verkligen kreativt och det låter jättegott!
Jag hittar ingen mejladress till dig, men om du mejlar din hemadress till mig, stephanie_pn@hotmail.com, ska jag se till att det fina priset skickas till dig.
Återigen, grattis och ha en jättetrevlig kväll.
/Stephanie
Nej, är det sant!?! Åh, vad kul! Jag var tvungen att ringa hem och jubla lite med mamma för att ens förstå att det var mitt recept som föll dig i smaken! Jag mejlar dig på på en endaste gång – tack snälla du ❤
Grattis till Vinsten:)
Åh, tack så jättemycket 😀
Hade jag fått avgöra, hade du vunnit! Tycker bollarna/bullarna ser supergoda ut.
Men! Nu såg jag ju precis att du vann! HURRA HURRA HURRA!
Haha, ja, jag kan knappt tro att det är sant! Tack snälla du! Vad roligt att du tycker det ❤
Wow, vad gott det såg ut! Mer vegetarisk mat är aldrig fel!
Tack så mycket! Roligt att du känner så – man behöver ju inte vara vegetarian för att äta vegetariskt då och då ❤
Ser verkligen fantastiskt gott ut, gör ibland en likande raw food variant.
Åh, det kan jag tänka mig blir jättebra ❤ jag är inte jätteduktig på raw food men det är helt klart spännande och något jag vill prova mer av 🙂
Prova detta recept idag med pasta till och det var verkligen smarrigt!Fick dock med mig färska plommontomater hem men det gick ju det med…
Rekommenderas!
Åh, vad glad jag blir, tack snälla för kommentaren! Det är alltid roligt när någon lagar det jag skriver om, man vet ju annars inte om det kanske bara är jag som har knepiga smaklökar eller något 😉